BHV Basis

BHV-basis
Elke werkgever is volgens de wet verantwoordelijk voor de veiligheid van alle aanwezigen (medewerkers, bezoekers etc.) binnen het bedrijf. Iedere organisatie met personeel zal daarom één of meerdere bedrijfshulpverleners moeten opleiden.

Bij een basis BHV-opleiding leert uw medewerker:

  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
  • het beperken en bestrijden van een beginnende brand
  • het voorkomen en beperken van ongevallen;
  • in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle medewerkers en andere personen in de organisatie;
  • het alarmeren van en samenwerken met externe hulpverleningsinstanties.

Basis BHV-cursus 
De basis BHV-cursus bestaat uit twee delen: Eerste Hulp (ook wel levensreddende handelingen genoemd) en Brand, Ontruiming en Communicatie. Voor beide delen is er een apart examen met een praktijk- en theoriegedeelte. De cursus duurt twee dagen.

Al Eerste Hulp aanwezig?
In zorgorganisaties komt het regelmatig voor dat de BHV’ers alleen worden opgeleid voor Brand & Ontruiming, omdat er al voldoende verpleegkundigen zijn die de Eerste Hulp-handelingen goed beheersen. Is dat bij u het geval, dan duurt deze cursus één dag.

Certificering door het NIBHV
Deelnemers die een voldoende scoren op praktijk en theorie krijgen het certificaat ‘Bedrijfshulpverlener’. Dit certificaat toont aan dat de cursist over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt. De certificering gebeurt door het NIBHV. U kunt er dus zeker van zijn dat uw BHV-ers goed opgeleid zijn.

Geïnteresseerd in een BHV-basis cursus?
Neem contact op en ontvang een offerte op maat.