Anderen over mij

“Riek en ik zijn met elkaar in contact gekomen tijdens de coronapandemie. Ons restaurant Narline deed mee aan het project ‘Horeca helpt de zorg, en de zorgt helpt de horeca’. Dit hield in dat wij met de medewerkers van Narline, die noodgedwongen thuis zaten, konden helpen bij het personeelstekort bij de verzorgingstehuizen. Zo mochten wij medewerkers leveren aan ‘De Westerkim’ waar Riek Fictorie werkzaam is. Het fijne contact dat we daar met elkaar opgebouwd hebben, resulteerde uiteindelijk in een BHV cursus voor onze medewerkers door Riek. De medewerkers van Narline waren en zijn zeer enthousiast over de manier waarop Riek deze cursus geeft. Zorgvuldig, compleet, veelzijdig en met een mooi vleugje humor. Riek heeft inmiddels de BHV herhalingscursus ook bij ons gegeven en ook deze gaf ze met veel passie en veelzijdigheid. Kortom, wij hopen nog vele jaren gebruik te mogen maken van de diensten van Riek.”
Hendrik-Jan Lip, restaurant Narline

De onderhoudsploeg van RC De Weide volgde op 16 en 23 november 2022 een reanimatiecursus. Ze vonden deze middagen ‘zeer geslaagd’ en hebben het ‘zeer gewaardeerd’. Lees hun uitgebreide ervaring (met foto’s) hier.

“Riek is iemand die goed kijkt welke groep ze voor zich heeft en ze speelt hier ook op in. Onverwacht tijdens de training iets toevoegen waardoor de mensen snel moeten reageren, daar leer je van. De trainingen zijn goed voorbereid. Riek heeft veel ervaring en dat zie en hoor je tijdens de training. Ze heeft bij ons in oktober 2022 met veel enthousiasme de trainingen omgaan met grensoverschrijdend gedrag, reanimatie en de herhaling BHV verzorgd. Al met al een geweldig persoon waar mijn medewerkers en ikzelf veel van hebben geleerd en nog veel van haar zullen leren de komende tijd. Echt top.”
Ina Koning, algemeen directeur Chalcedoon Zorg

“Een groep vrijwilligers van korfbalvereniging HHV had behoefte aan een herhalingstraining van reanimeren met een AED. Riek Fictorie heeft deze avond bij ons verzorgd in november 2022. Eerst kregen we de tijd om ons doel van deze cursus en het gebruik van een AED of reanimatie uit je eigen ervaring te delen. Hierna kregen we een presentatie met duidelijke filmpjes over wat je moet doen wanneer iemand wegvalt en hoe reanimeren met een AED ook al weer gaat. Daarna gingen we het reanimeren oefenen. Eerst zonder en daarna met AED. We kregen goede feedback op het reanimeren en werden waar nodig gecorrigeerd. Er was een prima verdeling van theorie en praktijk. Door deze herhaling weten we weer wat we moeten doen, wanneer iemand in onze omgeving hulp nodig heeft. Riek, bedankt voor je heldere uitleg en genoeg poppen om op te oefenen.”
Trijntje Kuiper, vrijwilliger korfbalvereniging HHV

“Riek Fictorie heeft 24 mannen van 65+ uit de onderhoudsploeg “Op de groene Weide” twee achtereenvolgende middagen in twee groepen van 12 man letterlijk op de knieën gekregen. (…). Je hoopt het nooit mee te maken, maar als je elders te maken krijgt met acute hartproblemen, of aan het tennissen bent en je maatje krijgt een hartstilstand kan de eerste handeling van levensbelang zijn en moet er snel kunnen worden gehandeld. Een dergelijke cursus is dan ook zeker niet overbodig! (…). Kortom, door het kordaat optreden van Riek en haar begripvolle stimulerende woorden hebben we niet alleen een aangename, maar ook een zeer leervolle middag gehad die voor herhaling vatbaar is. Uit de reacties die we inmiddels hebben verzameld was de onderhoudsploeg uitermate tevreden over deze deskundige reanimatiecursus.”
Onderhoudsploeg op de Groene Weide – TC De Weide
Lees ook het uitgebreide verslag van deze reanimatiecursus

25 februari 2015
“Ik ken Riek nu bijna een jaar maar de klik was er eigenlijk direct. Ze is een aanpakker en laat er geen gras over groeien. De medewerkers blijven scherp door haar tips, adviezen en trainingen. Eigenlijk de juiste persoon op de juiste plaats, want juist BHV is vaak iets wat te snel op de achtergrond raakt. Door haar goeie contacten met externe hulpverleningsdiensten communiceert het heel prettig en leer ik zelf ook nog elke keer van Riek.”
Fabian Hüsken – De Westerkim

“Mijn ervaringen met Riek Fictorie zijn, dat ze staat voor haar taak. Dat zij een BHV-organisatie heeft neergezet waar men mee uit de voeten kan. Zij heeft deze helemaal van de grond opgepakt: alle plannen uitgeschreven en het trainingsprogramma opgesteld. Contacten met de brandweer waren voordien slecht; thans is dit naar ieders tevredenheid. Ook met de trainers van buiten de organisatie onderhoudt zij de contacten. Mede door haar zijn de diverse locaties sterk verbeterd op BHV gebied. Al met al kom ik tot de conclusie dat zij staat voor haar taak en goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.”
Roel Zilverberg

“Als ‘bijna-als-thuis-huis’ valt onze organisatie op een aantal punten niet binnen de algemene regelgeving m.b.t. calamiteiten. Toen ons bestaande Calamiteitenplan een update nodig had kwamen we bij toeval in contact met Riek Fictorie. Beter hadden we het niet kunnen treffen. Met groot enthousiasme, geduld en begrip voor onze bijzondere situatie heeft Riek ons door het proces geloodst. Voor elk probleem was een oplossing, op elke vraag kwam antwoord en Riek heeft ons enorm veel werk uit handen genomen. Met als gevolg dat wij nu een op maat gemaakt Calamiteitenplan hebben en medewerkers die door Riek theoretisch geschoold zijn in de uitvoering daarvan. Het voelt voor de praktijk-trainers als een fijne steun in de rug dat zij altijd op Riek haar deskundigheid en “hart voor de zaak” kunnen terugvallen.”
Kristel Gorselink en Heleen Rap (coördinatoren Hospice Willem de Boer Huis Hoogeveen)

We hebben een fijne herhalingscursus van Riek gehad. Riek gaat vlot door de lesstof heen. Ook heeft ze veel materialen, waardoor het oefenen van de praktijk lekker snel gaat. Elk jaar hebben we weer een andere werkvorm. Zo gingen we dit keer situaties ‘in het echt’ uitspelen. Wat ook prettig is, is dat iedereen zichzelf mag zijn tijdens de lessen.
Rolanda Smit, HHV – Korfbal Hollandscheveld