Anderen over Riek

“Riek Fictorie heeft 24 mannen van 65+ uit de onderhoudsploeg “Op de groene Weide” twee achtereenvolgende middagen in twee groepen van 12 man letterlijk op de knieën gekregen. (…)
Je hoopt het nooit mee te maken, maar als je elders te maken krijgt met acute hartproblemen, of aan het tennissen bent en je maatje krijgt een hartstilstand kan de eerste handeling van levensbelang zijn en moet er snel kunnen worden gehandeld. Een dergelijke cursus is dan ook zeker niet overbodig! (…)
Kortom, door het kordaat optreden van Riek en haar begripvolle stimulerende woorden, hebben we niet alleen een aangename, maar ook een zeer leervolle middag gehad die voor herhaling vatbaar is. Uit de reacties die we inmiddels hebben verzameld was de onderhoudsploeg uitermate tevreden over deze deskundige reanimatiecursus.”
Onderhoudsploeg op de Groene Weide – TC De Weide
Lees ook het uitgebreide verslag van deze reanimatiecursus

25 februari 2015
“Ik ken Riek nu bijna een jaar maar de klik was er eigenlijk direct.
Ze is een aanpakker, en laat er geen gras over groeien.
De medewerkers blijven scherp door haar tips, adviezen en trainingen.
Eigenlijk de juiste persoon op de juiste plaats, want juist BHV is vaak iets wat te snel op de achtergrond raakt.
Door haar goeie contacten met externe hulpverleningsdiensten communiceert het heel prettig en leer ik zelf ook nog elke keer van Riek.”
Fabian Hüsken – De Westerkim

“Mijn ervaringen met Riek Fictorie zijn, dat ze staat voor haar taak. Dat zij een BHV organisatie heeft neergezet waar men mee uit de voeten kan. Zij heeft deze helemaal van de grond opgepakt: alle plannen uitgeschreven en het trainingsprogramma opgesteld. Contacten met de brandweer waren voordien slecht, thans is dit naar ieders tevredenheid. Ook met de trainers van buiten de organisatie onderhoudt zij de contacten. Mede door haar zijn de diverse locaties sterk verbeterd op BHV gebied.
Al met al kom ik tot de conclusie dat zij staat voor haar taak en goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.”
Roel Zilverberg

“Als “bijna-als-thuis-huis” valt onze organisatie op een aantal punten niet binnen de algemene regelgeving mbt calamiteiten. Toen ons bestaande Calamiteitenplan een update nodig had kwamen we bij toeval in contact met Riek Fictorie. Beter hadden we het niet kunnen treffen. Met groot enthousiasme, geduld en begrip voor onze bijzondere situatie heeft Riek ons door het proces geloodst. Voor elk probleem was een oplossing, op elke vraag kwam antwoord en Riek heeft ons enorm veel werk uit handen genomen. Met als gevolg dat wij nu een op maat gemaakt Calamiteitenplan hebben en medewerkers die door Riek theoretisch geschoold zijn in de uitvoering daarvan. Het voelt voor de praktijk-trainers als een fijne steun in de rug dat zij altijd op Riek haar deskundigheid en “hart voor de zaak” kunnen terugvallen.”
Kristel Gorselink en Heleen Rap (coördinatoren Hospice Willem de Boer Huis Hoogeveen)