BHV-trainingen

BHV-trainingen
Elke werkgever is volgens de Arbowet verantwoordelijk voor de veiligheid van de aanwezigen in een pand. Iedere organisatie met personeel moet daarom één of meerdere bedrijfshulpverleners (BHV’ers) opleiden en opgeleid houden. Daarnaast moet iedereen weten hoe er ontruimd wordt. Ze moeten dus oefenen met ontruimen.

Taken BHV’ers
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn gewone werknemers, maar als er iets gebeurt dan zijn het de BHV’ers die actie ondernemen. Zij weten wat er moet gebeuren bij brand of ontruiming. Zij zorgen ervoor dat de mensen zonder paniek, maar wel zo snel mogelijk, het gebouw verlaten. Daarna nemen de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) het over. Dankzij de BHV’ers blijven letsel en schade zoveel mogelijk beperkt.

BHV’ers doen het volgende:

  • Eerste hulp verlenen
  • Een beginnende brand bestrijden
  • Ontruimen

BHV is maatwerk
De BHV-organisatie is uiteraard afhankelijk van de aard en grootte van uw organisatie. Niet elke medewerker hoeft een dure uitgebreide training te volgen. Graag kijk ik samen met u wat er nodig is om een veilige omgeving te kunnen bieden voor uw medewerkers, klanten en bezoekers. BHV is maatwerk; elke organisatie is anders.

Uiteraard worden de data van trainingen in overleg vastgesteld, want het is altijd zorg op maat. Ik ben daarin zeer flexibel: trainingen in de avonduren en het weekend zijn in overleg ook mogelijk.

Geïnteresseerd in een BHV-training?
Neem contact op en ontvang een offerte op maat.