Zorgcontinuïteitsplan

Als zorginstelling bent u niet dagelijks bezig met een crisis. De zorg voor cliënten en de dagelijkse bedrijfsvoering neemt al uw aandacht in beslag. Toch kan er ook binnen uw organisatie iets gebeuren. Dankzij een goede BHV-organisatie weet u waarschijnlijk wel wat er moet gebeuren als er een brand uitbreekt. Maar hoe gaan we verder na een brand? Waar laten we dan onze cliënten? Hoe gaan we om met onze stakeholders? En wat doen we als we te maken krijgen met een stroomstoring of ICT-uitval? Of als er geen personeel is? Of bij een pandemie? Zijn we op de hoogte van alle bedreigingen die ons kunnen raken? Weten we hoe om te gaan met de social media? Zijn we goed voorbereid op het managen van een crisis? En hoe en wanneer kunnen we weer verder? Hoe gaan we om met nazorg?

Het antwoord op al deze vragen staat in het continuïteitsplan van een instelling. Elke ramp is anders, maar door u er nu op voor te bereiden, weet u waar u voor kunt komen te staan én weet u hoe u kunt handelen als u het nodig hebt. Zorg dus dat uw organisatie een zorgcontinuïteitsplan heeft!
In juni 2012 heeft Riek het diploma Crisiscoördinator Zorginstellingen behaald. Zij was een van de eerste gediplomeerde crisiscoördinatoren in Noord-Nederland. Hierdoor is zij dé persoon om u te adviseren over uw zorgcontinuïteit.